eyeful

Ultimul an cred că ne-a făcut pe toți să înțelegem ce înseamnă ideea de well-being, indiferent că vorbim despre oameni, despre haine, mâncare, vacanțe, artă sau propria noastră casă. Aceasta pentru că ultimul an, pe care veșnic o să ni-l amintim cu NU, ne-a ținut mai aproape de casă. Că avem o casă mică sau mare, un apartament incomod sau un loft, casă cu vecini zgomotoși sau izolată în mijlocul brazilor, tot acasă rămâne. Așadar mulți dintre noi am început să gândim pragmatic: dacă tot se poate întâmpla să fim nevoiți a sta mai mult pe acasă decât prin alte locuri (remote workers știu că mă auziți), atunci de ce să nu ne transformăm cuibul într-un loc… știți voi, ca acela care ne făcea să rezervăm un airbnb indiferent de preț, pe vremea când călătoriile erau o opțiune 🙂 Și acum întrebați-mă: cum să ne facem propria locuință, care e acum și ”la muncă” și ”acasă”, să fie un loc excepțional? Citiți mai departe, rogu-vă!

De ce eyeful?
Cred că din nevoia de a crea ceva “palpabil”. 
Eram odată la un print shop și m-am întâlnit acolo cu un fost coleg de facultate, amândoi am terminat secția design. Încă îmi amintesc cum stăteam amândoi cu niște imprimate în mâni: el cu ceva cărți de vizită, eu verificând ceva culori, să fi ieșit bine, și îmi zice: “Nu te frustrează că ceea ce producem nu e ceva palpabil? Că totul e online, o suită de 1 și 0…” La momentul respectiv nu cred că am dat foarte mare importanță acestei remarci, dar dacă încă îmi amintesc acea conversație, înseamnă că a contat. 
Deci eyeful (îmi place să îl scriu cu literă mică, arată mai bine așa) s-a născut din dorința de a crea ceva ce poate fi ținut în mână și la care să te uiți, nu doar pe monitor 🙂

Și logoul? L-ai făcut tu? Nu că ar fi o surpiză dacă e așa 🙂

Sincer, a ieșit din prima, ca să zic așa. L-am făcut în ziua în care am primit numele, pentru care îi sunt și îi voi fi întotdeauna recunoscătoare lui Mircea – https://www.facebook.com/mirceascrie . Am știut că vreau ceva simplu, fără semn grafic, pentru că numele spune tot. Definiția lui în dicționar este – “a completely satisfying view”. Nu era nevoie de mai mult. Oriunde îl pun, fie că e pe site, pe social media sau pe pachete, arată minunat!

Știu că tu ai destulă experiență în multe arii ale designului, dar eyeful pare totuși ceva mai mult decât ce făceai până acum, care e povestea?

Așa cum îți ziceam mai devreme, din dorința de a face ceva diferit față de preocupările zilnice. Îmi place să am ore în care să nu fiu în fața calculatorului, să fac pachete, să vorbesc cu cilenții. Deși am brandul meu de graphic designer, pentru care am avut ani de pregătire și de formare, ce am făcut pentru eyeful a fost foarte diferit. Orice nou business vine cu noi provocări. Dacă atunci când sunt designer sunt doar eu cu mine, pentru eyeful trebuie să vorbesc cu oameni, să îmi formez contacte noi care țin de alt domeniu, etc. 
A fost un business gândit împreună cu sora mea și încă sper ca, la un moment dat, să devină atât de mare încât să fie a family business 🙂

Dacă azi ar trebui să aleg o imagine pentru casa mea, mi-ar fi greu, sunt toate foarte frumoase! Ajută-mă, care e preferata ta?

Hm… grea întrebare. A trebuit să facem o selecție din niște cataloage pline de lucruri frumoase și nici acum nu sunt convinsă că am ales bine. A fost greu să eliminăm din ele și să ne gândim ce ar plăcea lumii, dar dacă tot mă pui să aleg, cred că… din colecția Fauna! O pasăre albastră cu coadă lungă – Pica. Îmi place mult cromatica, e cea mai apropiată de preferințele mele estetice http://eyeful.ro/product/pica/

Care ar fi mesajul eyeful?

“A completely satisfying view”. Ne dorim să mergem cu acest mesaj, indiferent dacă portofoliul va rămâne doar acesta sau vom gândi și alte produse pe viitor. Vrem să fie lucruri frumoase, la care să îți placă să te uiți și să te bucure de fiecare dată.

Ce crezi că oferă în plus/special produsele voastre, pe piața locală de home deco/design de interior?
În primul rând nu există în momentul acesta un produs similar. Poți să mai găsești prin magazine de home deco sau bricolaj niște maci sau niște trandafiri, dar nu ceva care să te ducă în zona premium, cum ne dorim noi. 
Povestind cu oameni din domeniu, am ajuns la concluzia că poate “piața” nu este încă pregătită în totalitate pentru acest gen de produs, deși anul acesta de exemplu, e din ce în ce mai apreciat tapetul, mai ales cel cu natură abundentă, plante exotice, culori tari, prin urmare sperăm să ajungem și noi la cât mai mulți oameni care “văd” produsul și știu să îl valorifice.

Cum ajungem la produsele voastre?

Foarte simplu 🙂

Lockdown-ul de anul trecut a servit ca timp și concentrare pentru a finaliza shop-ul online și paginile de social media. Enjoy!

http://eyeful.ro

https://instagram.com/eyeful.ro?igshid=cdvgjdn95c4x

 

Hassium by Anca B.