30 Days of Drawing

Cândva la început de pandemie am lansat o provocare prietenilor și studenților artiști: să reconsidere cu un ochi critic dar binevoitor spațiul locuit, să recupereze potențialul expresiv al obiectelor familiare de care sunt înconjurați cotidian și cărora nu le mai acordă vreun credit din această perspectivă. Le-am propus ca timp de 30 de zile, în loc de compoziții în atelier, să deseneze acasă pe topuri A4, să schițeze noptierele din dormitor, rufele și chiuvetele din bucătărie, să le încarce pe o platformă digitală și să le admirăm de la distanță. Am delimitat câteva categorii dar am lăsat lista deschisă.
#1 The most useful thing I owe / The most beautiful one /The ugliest /The meaningless #2 Stained or dirty little thing #3 Mechanisms of behavior #4 That which can be thrown away.
Am primit desene, fotografii și texte, le-am expus în sufrageria Ancăi Bodea (Cluj-Napoca) și în șura casei de la țară a Ioanei Olahuț (Nadiș). Acum că am ieșit din carantina evenimentelor vă așteptăm vineri la HangarF (strada Atelierului nr 12, Alba Iulia) să vedem ce a ieșit !