hArta Ioanei

hArta Ioanei survolează mediul artistic din perspectiva unui plastician practicant, conturând un traseu aventuros și subiectiv asumat prin ateliere, camere și laboratoare de lucru, cu intenția de a identifica resorturile creative care îl pun în mișcare.

header image

LOOP/ Memo 8

”Eu personal văd doar plusuri în afacerea asta, ai cu cine să iei o pauză de cafea și de râs, ai de la cine primi la un sfat bun sau o critică asupra lucrărilor, ai bucuria de a găsi ușa deschisă când ajungi la atelier 😊.”

header image

Anca Bodea

Nu pot să garantez că voi livra un conținut unanim inteligibil și coerent, cu atât mai puțin palpabil sau rotund, deși admir artiștii care reușesc asta...

header image

Flaviu Moldovan

Nu mă plictisesc de artă niciodată. O știu de 20 de ani și înca descopăr multe sertare și aspecte ale ei. Imi pare rău ca arta înca nu este atat de dezirabilă precum sunt alte lucruri. Dar va fi!

header image

Monica Dan

Desenul a fost un mod de observare și de conștientizare, adesea l-am asociat cu diferite lucruri, experiențe sau trăiri. Firește, au fost etape de parcurs, dar fiecare a contribuit la dezvoltarea mea.

header image

Magdi&Cătă / LUT

Credem în frumuseţea lucrurilor imperfecte, temporare și incomplete; frumuseţea lucrurilor modeste și neconvenționale.

header image

Marius Bodea

Nu contează spațiul în care lucrez atâta timp cât am culori, pânză și nu mă plouă.

header image

Doina Stici

Am o regulă: chiar dacă nu am chef de lucru, mă duc la atelier, ca să mă aflu acolo, spațiul în sine mă inspiră. Mă duc zilnic la atelier, indiferent de temperatura sufletului meu.

header image

Carmencita Brojboiu

Atelierul meu este Teatrul.... La mine cuvintele se transformă automat în imagini, eu văd cuvintele, frazele, o frază este deja un „spectacol” pentru mine. Când mi se vorbește sau când citesc, imaginile curg în mine ca pe un ecran de cinema, ca în zeci de diapozitive. Încerc apoi să fixez aceste imagini, să le transpun și să le dăruiesc.

header image

Dan Măciucă

Nu caut un adevăr politic sau să fac dreptate, pentru că nu e cazul și nici nu sunt persoana potrivită pentru a face acest lucru; nu caut să protestez sau să critic sistemul socio- politic prin intermediul acestui limbaj. Consider că mie îmi revine numai rolul de a poetiza prin culoare, gest și compoziție momentul și locul în care supraviețuiesc.

header image

Valentin Ionescu & Andrei Ciurdărescu

Trei lucruri esențiale despre artă, din perspectiva voastră: the good, the bad and the ugly? V&A:  The good: există artă. The bad: există pseudo-artă. The Ugly: Adesea a doua categorie este mai apreciată.

header image

Smaranda Almășan

Moda este limbajul meu și încerc să îl hrănesc din zone diferite, dar se pare că prefer dieta bazată pe artă contemporană și scriitori sud americani. Modul în care operez în momentul în care abordez o nouă topică, o nouă colecție este constant și mizează pe simplificarea și minimalizarea liniei, formei produsului final.

header image

András Szabó

Ioana: Este vreo întrebare la care ai fi vrut să răspunzi dar nu ai primit-o? András: Dacă am regretat vreodată că am ales această meserie. Ioana: Și răspunsul...? András: Ce întrebare... N-am avut de ales:)

header image

Viviana Toșa

Am ales bijuteria ca mijloc de comunicare pentru relaţia de intimitate pe care aceasta o presupune cu cel care o poartă. Pentru că bijuteriile pot fi purtate cu afecţiune şi abandon , iar atunci când trec în mâinile celor care le-au ales şi le vor purta vor avea o nouă viaţă, vor face parte din propria lor poveste.

header image

Vanessa Singezia

Îmi place geometria și culorile foarte puternice; cum ziceam, îmi plac formele simple, intersectate, decupate... și desigur, culorile:)

header image

Ovidiu Leuce

E fascinant să văd cum materia are capacitatea de a modifica o intenție sau de a-i sublinia forța. Ceramica mea se naște în fapt din pictură, ca o posibilitate de a extinde spațiul picturii.

header image

Eugen Lazea

Eugen a studiat Moda la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca. Dupa participarea la o serie de workshopuri, expozitii sau tărguri de specialitate, a ramas fidel locului in care a realizat prima colecție la finalul studiilor de la universitate, Fabrica de productie a Laurei Lazea.

header image

Ioana Olahuț

Mi-a plăcut intotdeauna să umblu brambura prin prin atelierele artiștilor, să zăbovesc cu orele la cafele și povești, să adulmec sticlele cu verniuri., terpinoluri și terebentine astringente. Numele meu este Ioana Olahuț, acesta este atelierul meu.