7LĂMPI

Stiţi ce cred eu despre arhitecţi? Că sunt printre cei mai periculoşi oameni din lume, cam la fel de periculoşi precum doctorii, în speţă chirurgii… Nu vă ţin în suspans prea mult, vă spun şi de ce: pentru că, dacă fatalitatea face ca ei să comită o greşeală, este foarte  greu şi de multe ori imposibil de corectat acea greşeală. Evident zâmbesc când fac această mică ironie dar nu e de colea puterea de “schimbare” pe care o au şi unii şi alţii… Arhitecţii sunt persoane fascinante iar arhitecţii dăruiţi sunt şi mai fascinanţi! Nu doar pentru faptul că au un bagaj imens de informaţii, practic sunt un manual ambulant cu de toate, dar şi pentru faptul că ideile din bagaj pot să prindă formă şi concreteţe foarte uşor în mâinile unui astfel de arhitect.

Chiar un ASTFEL de arhitect este Eliza Jurca! Este unul dintre cei mai creativi oameni pe care i-am întâlnit! Nu cred că există vreo ramură a creativităţii pe care să nu o poată aborda, explora, aşadar nu s-a dat înlături nici de la a crea… 7LĂMPI! Da, lămpi cu on&off şi cu tot ce are o lampă, dar unde mai pui că aceste lămpi sunt şi eco friendly. Bineînţeles că nu a făcut doar şapte… Cred că cel mai mult ne-a fascinat ideea transformării unui material sortit pubelei într-un obiect special, unicat. Prin reciclare lămpile noastre, cu aspect de coji de ou de dinozaur, renasc din resturile de hârtie de la Idea Design & Print din Cluj Napoca. Mulțumim Tim Nădășan pentru ajutorul tău😊. Mesajul cred este destul de simplu: reciclează creativ. Dacă ești creativ, poți face lucruri frumoase din nimic.

Cât despre realizarea identităţii brandului, precum vă spuneam… Arhitecții în general au tendința să facă cam orice ţine de design (vestimentar, de obiect etc.) prin urmare nu am ezitat să abordez şi realizarea logoului. Am început să lucrez şi la pagina de internet, dar timpul nu mă lasă să o finalizez…

Am întrebat-o pe Eliza cum a ajuns la 7LĂMPI, atât ca denumire cât şi ca proiect: Cifra șapte a avut de-a lungul istoriei diverse semnificații sacre în culturile lumii, începând de la facerea lumii până la simbolurile antice ale iudaismului. Dumnezeu a creat lumea în șase zile, iar în ziua a șaptea s-a odihnit, filosoful grec Pitagora considera că cifra șapte este „vehiculul” vieții, simboliza unirea spiritului şi a materiei – combinarea lui 3 (natura triplă a spiritului) cu cele patru elemente ale materiei (pământ, aer, foc şi apă). Sunt 7 note muzicale, 7 zile în săptămână, 7 lumi în universul hindus, 7 ceruri şi șapte pământuri, în tradiția islamică şi 7LĂMPI făcute la Cluj 😊. 7LĂMPI s-a născut în perioada concediului meu de maternitate care a coincis cu reîntoarcerea în România după 8 ani de Canada, în 2013. Într-un oraș complet nou pentru mine (eu fiind mai mult legată de București) am profitat de pauza profesională şi împreună cu Laura Cristina Pop (filolog şi ea o repatriată canadeză) am început să ne “jucăm” cu ideea de a crea un produs pe care să-l vindem, pe care să-l fabricăm cu forţe proprii, folosind materiale reciclate. Am experimentat diverse materiale (metal, dantelă de la bunica etc.), am încercat să colaborăm cu diverși meșteri locali pe partea de metal (din păcate fără succes) şi în final ne-am oprit la hârtie folosind tehnica “papier-maché”.

 

Sper că v-am făcut destul de curioşi încât să încercaţi un home design upgrade: Lămpile se pot comanda direct de la noi pe pagina de Facebook 7LĂMPI  . Pot fi albe sau colorate, în formă de plafonieră, veioză sau lampadar, în funcție de dorința clienților. Pentru cei aflați în Cluj, lămpile se pot vedea la Demmers Teehaus (ei au fost printre primii noştri clienţi), Bistro Mint, Ceramic Cafe sau Librăria Bookstory. În București, în mai multe locații printre care şi Dizainar (unde pot fi şi cumpărate).

 

Hassium by Anca B.