DIPLOMA 2021

90 de lucrări de diplomă din 16 specializări diferite, 10 zile de creativitate și o destinație-reper pentru arta contemporană: așa arată experiența Diploma de anul acesta.
Te așteptăm să afli cine este noua generație de artiști, designeri și arhitecți de la noi, ce teme o preocupă și cum arată creativitatea în 2021.
Save the date pentru că, între 08 și 17 octombrie 2021, suntem din nou împreună la DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, singurul festival din România care pune în dialog generația nouă de artiști cu seniorii din industrie și cu publicul larg.
Îți dăm întâlnire, pentru al doilea an consecutiv, la Combinatul Fondului Plastic, în spațiile UNAgaleria, SENAT și The Institute.
Te așteptăm alături de noi ca să vedem, să încurajăm și să susținem munca unei noi generații de artiști, designeri și arhitecți.
Program festival:
L-V: 12:00 – 22:00
S-D: 10:00 – 22:00
În data de 08 octombrie, accesul se face exclusiv pe bază de invitație.
Între 09 și 17 octombrie, accesul este gratuit, însă vizitatorii sunt încurajați să își rezerve locul în avans aici https://ove.ro/diploma-2021
DIPLOMA 2021 prezintă lucrări semnate de absolvenți ai facultăților vocațional-creative din România, arte vizuale, arte decorative, arhitectură și design, selectate de către un board creativ, format din peste 40 de galeriști, artiști, manageri culturali, arhitecți, designeri, curatori și antreprenori în industriile creative  https://diplomafestival.ro/board-creativ-2021
DIPLOMA este principalul eveniment anual din programul Combinat.ro, platforma de promovare comună a entităților și artiștilor activi la Combinatului Fondului Plastic (CFP), menită să aducă împreună comunitatea artistică deja prezentă în spațiile din incinta CFP în jurul unui program comun.
Parteneri DIPLOMA 2021
Un proiect: The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Parteneri: IQOS România, ASAP, Art Property City, Art Property Development, Fashion Days
Susținut de: Liliac, Epson
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB
Parteneri instituționali: Combinatul Fondului Plastic, Uniunea Artiștilor Plastici din România
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural
Parteneri media: aiciastat.ro, Arhitext, ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR, Igloo, IQads, Lovedeco, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spotmedia, V fair, Zeppelin, Zile și Nopți
Partener de monitorizare: mediaTRUST România
Parteneri academici: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea, Universitatea Națională „George Enescu” din Iași și Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din Iași din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”
Echipa de creație: Radu Manelici + Sebastian Pren