The Use of Landscape

Anul trecut, în 2020, am început proiectul de cercetare “Utilizarea peisajului” ce cuprindea întâlniri cu artiști și teoreticieni preocupați de felul în care peisajul apare în munca lor și nu numai. Atunci am propus și un workshop pentru studenți – sesiuni de discuții și ghidaj – susținut de artistul Michael Höpfner, profesor la Akademie der bildenden Künste Wien și coordonat de artistul Iosif Kiraly, profesor la Universitatea Națională de Arte București.
Workshop-ul, inițial plănuit ca o întâlnire în natură de 1-2 zile, s-a extins pe durata unui an, exclusiv online, cu discuții regulate între profesori și cei 10 studenți de la universitățile amintite. În martie 2021, lucrările rezultate în urma atelierului au fost expuse în Viena, în galeria academiei, iar acum, în iunie, acestea ajung în București unde vor fi prezentate la Galeria Posibilă.
Workshopul a fost realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (2020) și în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București și cu Akademie der bildenden Künste Wien. Expoziția este susținută de cele două universități și de Forumul Cultural Austriac, București.
Acest eveniment face parte din proiectul “Utilizarea peisajului/The Use of Landscape” desfășurat de Galeria Posibilă 2020-2021, ce se va finaliza printr-o publicație.
Artiștii prezenți în expoziție:
Amy Casilda Bartoli
Dominik Buda
Cătălina Cosma
Vlad Dinu
Flora Franke
Elena Kristofor
Denise Lobonț
Diana Păun
Patric Pavel
Nora Severios
Așadar, vă așteptăm la Galeria Posibilă începând cu 24 iunie, de la 17:00 pentru a vedea proiectele studenților cu programare în link-ul de mai jos.
https://campsite.bio/galeriaposibila