Zsazsa Notebook

Nu cu mult timp în urmă căutam un cadou. Un cadou dificil de ales pentru o persoană care își poate permite cadouri mai scumpe decât aș putea eu oferi. În aceste situații, de obicei, trebuie să merg pe categoria „cadou simbolic”. Așadar am început să iau la pas câteva librării și magazine din centrul Clujului. Nu-s multe. Alegerea era tot mai dificilă când, dau peste un raft plin cu agende, caiete, carnețele, toate cele. Mă uitam la coperți imprimate, canturi aurite, panglici țesute ca semn de carte, mai că îmi venea să-mi iau mie câteva. De altfel, fetița mea are o pasiune pentru maculatura din categoria asta. Oricâte agende și caiețele ar avea pentru jurnalele ei, tot i se lipește câte una de mână, „una care e spacială!”. Așa am dat peste un caiet cu adevărat special. Avea coperțile desenate într-o animație hazlie, cu o linie fină și expresivă, cu personaje despre care puteai să spui că au o istorie. Dacă un jurnal e unic prin povestea paginilor sale, de ce nu ar fi unice și coperțile care îl îmbracă? Zsazsa Notebooks știe să facă dintr-un caiet, un obiect unic!

Am aflat astfel povestea haioasă din spatele numelui și poți să intuiești de ce animația Zsazsei are un iz ludic: În spatele numelui brandului stă o poveste interesantă, numele fiind totodată și porecla mea, pe care am primit-o cu mulți ani în urmă, în perioada când învățam să vorbesc. Încercând să imit suntetul albinei, am tot repetat “cuvântul” za-za, iar după scurt timp, sora mea a decis că o să mă cheme Zsazsa (Jaja). Încă din gimnaziu lumea mă cunoștea ca Zsazsa, neștiind numele meu adevărat, așadar m–am gândit că lumea o să poată asocia mai ușor carnețelele cu persoana mea, alegând acest nume și pentru brandul meu.

Iar logoul? Logoul este realizat de mine, alegând un font minimalist, pe un fundal de o culoare care dă un aspect curat, ce caracterizează perfect carnețelele lucrate cu acuratețe.

E cumva poetic tot traseul unui caiet hand made. E făcut de mâna cuiva, pas cu pas, pentru ca mai apoi să ajungă tot în mâinile unei persoane. E un obiect care se atinge mult, se perfecționează și se folosește doar cu mâinile, până când, e plin! În primul rând mă fascinează tot procesul de creare a unui carnețel, pornind de la desen apoi tăierea hârtiilor, cașeratul sau spiralarea, fiecare având în parte importanța lui, urmărind cum se face dintr-un autocolant coperta, apoi produsul final. În al doilea rând, când văd la târguri reacția oamenilor în timp ce observă desenele de pe carnețele sunt de neuitat, de nedescris, mai ales când văd un zâmbet larg pe fața lor, uneori și râsete! Să poți impresiona oamenii emoțional în sens pozitiv, mi se pare fantastic și acest lucru mă motivează să creez ilustrații și produse noi.

Mă întreb, ce o inspiră pe Zsazsa? Întotdeauna încerc să creez ceva actual, de sezon, gândindu-mă la activitățile acelei perioade și la ce le place oamenilor. Unele animale mi se pare că au un caracter mai special și mă provoacă să le gândesc în variantă de ilustrație. Uneori încerc să le imaginez într-o situație mai interesantă ca să atragă atenția sau mă gândesc la un text care se potrivește, devenind astfel mai complex. În ultima perioadă, fiind pasionată de plante, am realizat mai multe modele cu diferite plante, atât la carnețele cât și la sacoșe și, pe lângă asta, am avut și o colaborare unde am făcut săculețe cu ilustrațiile mele, care erau umplute cu lavandă. Pe scurt “Sky is the limit”!

Clujul a devenit în ultimul timp, un oraș care știe aprecia obiectele unicat, făcute de mână. Sunt frecvent organizate târguri pe această temă și asta crează clienți și pentru carnețele personalizate: În ultima perioadă oamenii sunt tot mai deschiși spre cadouri unice și mă caută în legătură cu custom made notebooks. Fiind vorba de o zi de naștere, ori terminarea facultății, terminarea unui curs de make-up, antrenor sau orice fel de ocazie specială.

Mesajul brandului ar fi: Zsazsa Notebook dorește să transmită veselie prin ilustrațiile drăguțe care le amintesc oamenilor de animalul lor de companie, de o activitate favorită sau de o pasiune, aducând un strop de magie în fiecare zi. Pe de altă parte, vreau să încurajez oamenii să exerseze scrisul de mână sau desenul de mână, pentru a menține în formă și emisfera dreaptă a creierului (sau stângă, după caz) :).

Unde găsim produsele Zsazsa Notebook? Mă puteți găsi deocamdată pe pagina de Facebook sau pe Instagram și la diferite târguri în timpul anului.

Hassium by Anca B.