
Anul trecut, în toată deruta lui, am sesizat și acele câteva efecte surprinzătoare ale lock-down-ului: liniștea din orașele aglomerate, aerul mai curat din metropole și nevoia de a ieși mai des în natură. Nu știu dacă toate acestea au dus și la nevoia de a proteja natura mai mult, pot doar să sper. Reformele grandioase vor trebui să mai aștepte… Ceea ce ar avea un impact mai profund și vizibil ar fi educarea consumatorului și a consumului. Ce și cât luăm, ce și cum dăm înapoi. De aceea, mă bucur de fiecare dată când dau peste designeri care au în filosofia producției noțiuni de salvgardare a naturii, reciclare și permanență. Nu e suficient să reciclăm, mai e nevoie ca durata de viață a obiectelor pe care le folosim des, să fie cât mai lungă.
Așadar iată ARTCYCLEIT, un brand care pune umărul la educația consumului și la sustenabilitate (cuvântul cheie al ultimilor ani).


De ce Artcycleit?
ARTCYCLEIT este despre legătura dintre om și natură, prin artă. Deși îmi plac cuvintele cu multe vocale, după câteva luni de căutări am găsit “Artcycleit”. Trebuia să conțină cuvântul „art”, să facă referire la natură și să includă omenirea. Pentru natură am vrut un cuvânt complex și abstract, deci „cycle”. „It”-ul e amprenta noastră, mică și firavă, dar importantă. Pe scurt, reciclare creativă.

Cine a creat logoul?
Timpul. După un caiet de schițe, câteva luni și peste 100 de logouri alese, l-am făcut pe cel de azi. Liniile drepte formează trei triunghiuri, în culori primare, pale, fiind semințe și idei la început de drum. Aceste triunghiuri formează o lună abstractă, simbolul feminității; locul în care semințele prind viață. Ele se adăpostec în cercul din interior, ce simbolizează soarele, cel care crește creativitatea omului. Toate acestea sunt cuprinse în cercul mare, ce simbolizează ciclul naturii, hora în care jucăm, fără început și fără sfârșit. Frunzele sunt pentru o înțelegere mai clară, o aducere aminte mai rapidă și pentru echilibrul de care avem nevoie.
Logoul Artcycleit este un rezumat al ideilor mele și o amprentă a universului din care fac parte.

Cum ai ajuns la această idee de brand?
Fac astfel de lucruri decând eram copil. Mai târziu am înțeles că nicio chemare atât de puternică nu vine fără rost. Mi-a lipsit curajul și, pentru o perioadă, nu am mai lucrat la nimic. Nu cred că am avut nevoie de motivare, pentru că la un moment dat am simțit că nu mai am de ales, a trebuit să fac ce-mi place și să am încredere.



Care este produsul tău preferat din propria gamă?
Toate-mi plac, la toate mă gândesc și muncesc foarte mult. Bine-nțeles că sunt atașată de fiecare produs în parte, dar scrumiera portabilă îmi este cea mai dragă.
Scrumiera este primul produs de care am fost mulțumită din toate punctele de vedere. A fost primul semn că mi s-au așezat gândurile și că fac ce trebuie. Înainte de asta, fiecărui proiect îi lipsea ceva. Toate erau făcute din materiale salvate, dar nu erau utile. Scrumiera portabilă a fost prima idee care îmbina utilitatea, sustenabilitatea și creativitatea.


Cât de receptivi sunt oamenii față de astfel de produse?
În primul rând oamenii încearcă să susțină afacerile românești, ceea ce e minunat. Dintre ei, sunt sigură că nu toți ar cumpăra astfel de produse, dar am primit mesaje și comenzi doar de la cei interesați, iar ei, nu numai că sunt receptivi, sunt și tare buni, blânzi și răbdători. Toate criticile au fost transmise cu intenții bune și primite cu mare interes.

Care este mesajul brandului și cum ajungem la el?
Există frumusețe în orice. Depinde de noi, de creativitatea, experiențele și voința noastră să trăim o viață așa cum ne place.
Cu bucurie 🙂
Online și fizic. Sunt pe Facebook și Instagram sub numele ARTCYCLEIT, și în câteva magazine din țară, Cuib în Iași, Delairina în Timișoara, Esennoua și Magazinulzerowaste în București.
Hassium by Anca B.
