Desene pe pereți

Primul meu proiect antreprenorial (deși în anii 1999-2000 acest cuvânt nu era uzual în România) s-a bazat pe abilitățile mele din domeniul picturii. Voiam să decorez grădinițe și școli, cu picturi dedicate copiilor. Prima lucrare de acest gen am făcut-o în grădinița unde lucra atunci mama mea, în Șimleu-Silvaniei, cred că e încă acolo. Nu era chiar ușor. Trebuia să mărești la scara peretelui o imagine cât o jumătate de A4, trebuia să îmi prepar culorile, pe atunci nu se găsea vopsea lavabilă și nici multitudinea de pigmenți pe care îi găsești acum. Primeam în schimb pensule și culori. Ideea a continuat o vreme, era o activitate de vară foarte plăcută!
Cred că e cel puțin la fel de plăcută și pentru Zsolt și Oana, care au luat în serios această practică, din 2018. Munca lor se numește simplu: Desene pe pereți și, în fond, asta e, dar puterea imaginilor pe care le crează ei, transformă un perete inexpresiv într-un element de sine stătător, care schimbă cu totul dinamica unui spațiu interior!

La fel ca mine, Zsolt a început această activitate dintr-o joacă, fără miză prea mare: Prin 1998 am început o colaborare cu o firmă care se ocupa cu amenajări și echipări de spații pentru petreceri (Disco shop). Apoi am început să pictez pereții din camera mea și a prietenilor mei. Pe atunci o făceam mai mult de distractie, lumea nu cred că ar fi plătit pentru așa ceva.
Acum însă, talentul celor doi s-a transformat într-o mică afacere, dar nimic nu pare o muncă prea grea dacă… Partea frumoasă este că apuc să fac ceva ce îmi place și în același timp pot să mă susțin din asta.

De ce ”Desene pe pereți”?: Deoarece mesajul este clar și transmite cu aceste cuvinte cheie, exact ceea ce reprezintă. Când eram copil, așa le spuneam primelor mele lucrări… desene pe pereți. Simple is better :).

Iar logoul e tot creația lui Zsolt: L-am făcut chiar eu. După un număr de schițe, am ajuns la varianta finală, care este cea în momentul de față. Consider că transmite destul de bine ideea desenelor făcute pe pereți.

Este simplu, îți dorești o schimbare în locuința ta? Faci desene pe pereți! Cei care au casă copii sub 3 ani, știu bine ce impact are un desen pe un perete, din casă :). Așa că, după cum spune Zsolt: Mesajul brandului este destul de clar, nu se poate confunda cu nimic altceva, iar fiecare lucrare vine cu un motiv în plus de a continua această muncă atât de simpatică: Motivarea crește la finalul fiecărei lucrări. Numărul tot mai mare de cereri, îmi arată că mă aflu pe calea cea bună și atunci se auto-alimentează toată povestea, cu ambiție.

Dacă ai citit articolul și ai ajuns la concluzia că, cel puțin, un perete din ”cuibul” tău are nevoie de un lifthing, pe cei doi, care fac Desene pe pereți, îi găsești pe Facebook: Desene pe Pereti Cluj, unde ne puteți transmite idei, ori să aflați detalii despre posibile lucrări. Avem și un număr de telefon unde ne puteți suna: 0749610929.