GreenFingers

Fiecare s-a gândit la un moment dat, măcar în treacăt, cum ar fi dacă s-ar muta undeva departe de oraş şi stres, într-un loc cu aer curat şi o grădină de legume, flori de munte, plante aromatice… cer aproape şi linişte. Mda, pare idilic şi pentru cei mai mulţi dintre noi este cel mult descrierea unei vacanţe. Pentru Ramona Suciu, în schimb, e descrierea lui heimat! Da… pentru prietena mea, cotidianul, în proporţie de 90%, se încheagă în jurul grădinii ei din Râşca, iar pentru a întreţine şi a creşte o grădină eco/bio pe coama unui munte, “vacanţă” nu e tocmai cuvântul potrivit. O astfel de grădină, ca să arate aşa, ca să miroasă aşa, dar mai ales ca să fie atât de gustoasă, nu poate fi părăsită pentru un all-inclusive de august într-un loc exotic. O astfel de grădină se îngrijeşte zilnic, se iubeşte şi… se numește GreenFingers!

Am întrebat-o pe Ramona de ce a ales acest nume: Green fingers este o expresie britanică care se referă la talentul de a fi un bun grădinar. Se spune ca ai green fingers dacă plantele din gradina ta cresc mari şi frumoase. Identitatea brandului e bine găsită iar logo-ul îi vine mănuşă! De unde a pornit totul? Ne răspunde tot Ramona: GreenFingers este despre o mare pasiune pentru grădinărit, despre respect şi grijă faţă de natură, despre soare, aer şi apă de munte. Sunt ingredientele perfecte care produc plante sănătoase şi gustoase. Ingrediente care împreună cu dorinţa de a împărtăşi roadele şi o identitate vizuală realizată de Studio Meka (www.studiomeka.ro), au dus, în urmă cu doi ani, la brandul GreenFingers.

Am gustat din bunătăţile GreenFingers încă de la prima livrare şi vă invit să faceţi la fel, atenţie însă, vorbim despre o grădină care nu produce cantiăţi comerciale substanţiale, dăruieşte atât cât trebuie pentru o listă de oameni fideli şi pasionaţi de gust!

GreenFingers se află la 50 km distanţă de Cluj, pe latura nordică a munţilor Apuseni, la altitudinea de 900 de metri. Aici se cultivă legume şi fructe organice, ierburi aromatice şi flori comestibile. După ce se culeg şi se ambalează cu grijă, se livrează în Cluj, 5 luni pe an, din luna mai până în octombrie. Cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii pe pagina de facebook www.facebook.com/greenfingersorganicgarden .

 

Hassium by Anca B.