Mărgica!

Mărgică, mărgică… unde am mai auzit eu cuvântul acesta? Nu îl folosesc des, nu îl am în jurul meu, totuși îmi e aproape, rezonează cu mine de undeva de departe… Am găsit! Eram la grădiniță și cea mai mare bucurie erau proiecțiile de diafilme cu povești și povestiri. Care credeți că era cea mai populară? ”Punguța cu doi bani”, of course! Așa cum știți, cucoșu` îl scoate pe moșneag din sărăcie când se întoarce acasă cu bogățiile, pecând găina babei se întoarce cu o… mărgică. Din ilustrație, era evidentă disproporția, cu toate acestea eu, copil fiind, nu vedeam limpede de ce isprava găinii era atât de condamnabilă, adică… găsise o mărgică! Mie îmi suna a ceva foarte prețios, nu știam bine ce era o mărgică dar părea să fie un soi de diamant care cu siguranță valora mai mult decât ocara babei pe biata găină. Am dat mai apoi peste mărgică în alte povești auzite în copilărie, tot timpul acest cuvânt mă transporta într-o lume frumoasă și prețioasă, cu zâne bune și blânde, și mai era un cuvânt: ”cleștar”, îl mai știți? 🙂 Din lumea aceea reverberează spre mine ecoul cuvântului ”mărgică”. Hai, recunoașteți, spui ”mărgică” și lumea e mai frumoasă! Mai ales dacă mărgica e trecută prin focul Victoriei! Știu că sună glorios dar așa o cheamă pe cea care mi-a adus mărgica din copilărie, din nou aproape 🙂

Victoria, cum ai ajuns la acest nume?
Povestea începea prin 2013, când făceam accesorii de tip gablonț din mărgele colorate. Aveam o altă pagină căreia, în traducere, îi zicea ‘Bijuterii jucăușe’, dar nu eram mulțumită de nume. Voiam un nume scurt dar catchy pentru o pagină. Să fie ușor memorabil și de efect. Am făcut brainstorming cu soțul meu și el a venit cu idea de Mărgica, pentru care îi sunt recunoscătoare zilnic! În cercul de prieteni, amici, la birou, mi se spune Mărgica, mă simt ca o mică vedetă.😊

Profesia de bază nu era ”bijutier” dar iată că te-ai pus serios pe treabă, ce te-a motivat?
Primele bijuterii le-am făcut din necesitatea unui hobby. Același soț de care am menționat mai sus😊, mi-a zis într-o zi că ar fi mai bine să-mi creez eu bijuteriile decât să mi le cumpăr! N-am crezut că sunt în stare, până când primii mei clienți au fost de fapt persoane cu un simț al gustului îndrăznet, cu personalitate, ‘with a twist’, oameni pe care eu îi admiram din punct de vedere vestimentar. Atunci m-am simțit pentru prima dată mândră de mine. Încă mă hrănesc cu satisfacția clienților și cuvintele lor de mulțumire. Indiferent dacă cineva cumpără o bijuterie din argint sau un lanț cu mărgele colorate, încântarea lor merită efortul meu. Mă bucură enorm când clienții vin spre mine prin recomandări, e un sentiment aparte de care nu mă mai satur.

Colind târgurile de profil organizate în Cluj și am mereu bucuria să descopăr designeri speciali. Prin ce crezi că se individualizează creațiile tale?
Cred că multe ore în plus față de alții😊 . Nu mă simt nici talentată și nici nu am multă experiență în domeniul bijuteriilor, prin urmare îmi ia mai mult timp să finisez o bijuterie. Consider că în momentul în care bijuteria e un hobby și nu o sursă de venit poți ‘să-ți faci de cap’, adică ai mai mult timp și poți să-ți transformi ideile în ceva real. Asta fac în atelierul Mărgica și cred că asta mă diferențiază de alții.

Autorul logoului?
Soțul meu a creat logoul după cerințele mele: trebuia să fie roz, mai exact magenta! Nu-mi plac lucrurile complicate, prin urmare logoul nu are nimic sofisticat. Numele brandului în culoarea mea preferată, pentru mine a fost suficient. La final am pus și-un semn al exclamării, să știe lumea că suntem serioși.😊

Ce crezi că transmite brandul tău?
În trecut, când făceam lanțuri din mărgele colorate, realizările mele erau momentele când reușeam să accesorizez pe cineva care nu mai purtase accesorii înainte. Simțeam că brandul meu reprezintă atitudine, culoare, stare de bine, zâmbete, stil eclectic. Astăzi simt că bijuteriile mele sunt aparte prin simplitate, unicitate, maturitate, personalitate. Cred că în acest moment Mărgica trimite către un stil cât mai minimalist dar cumva special, cu inel imens pe arătător, o verighetă deosebită sau o piatră montată cu grijă într-un pandativ la baza gâtului.

Care este produsul tău preferat din gama proprie?
Produsul preferat este și primul inel din argint creat de Mărgica. Are forma unui pătrat care nu are o muchie. Astfel inelul devine reglabil în mărime și poate fi purtat de dimineața până seara, chiar dacă sunt momente când avem degetele umflate. Inelul nu presupune sudare, e făcut din tablă de argint pe care am îndoit-o. Lățimea inelului este de 10mm, lucru care îi dă o nouă caracteristică din punctul meu de vedere, the ring with a twist!

Unde putem găsi produsele Mărgica?
Ne găsiți pe facebook: www.fb/margicaCluj, Instagram: margica_net, site-ul official Mărgica: www.margica.net.

 

Hassium by Anca B.

Photos by Deni & Alin | DA studio family | facebook.com/dastudiofamily