Muzzum

Cred că unul din cele mai satisfăcătoare lucruri din lumea asta e ceea ce faci/creezi cu propriile mâini. E o acţiune cu început, cu un parcurs şi totul rezultă într-un lucru palpabil, real şi cu folos. De aceea partea de meşteşug sau arts&crafts din sfera design-ului are acea latură care dă sens precis unei acţiuni şi poate materializa o idee. Nu ştiu când a dat peste Ioana Muntean acest “meşteşug”, mai ales că am cunoscut-o când era studentă la departamentul de conservare-restaurare, cert e că nu îi bănuisem atunci abilităţile din zona creaţiei de produs.

Ceea ce a realizat între-timp e o gamă de obiecte din piele şi lemn, cu un design dinamic şi fresh ce stă sub numele Muzzum ghicit de Ioana, împreună cu iubitul ei Flaviu, gândindu-se poate amândoi unul la altul… pentru că „muzzum” descinde graţios din muză. Pentru logo însă, muza s-a transpus în final, în grafica designer-ului Mădălina Muhuleţ.

Voiam totuşi să ştiu de unde a venit această iniţiativă “designărească” nebănuită cât timp Ioana mi-a fost studentă: Muzzum s-a născut dintr-o ambiție care ulterior s-a transformat în pasiune. Am ajuns să meșteșugesc genți, borsete și alte produse de marochinărie pentru că am realizat că în aceste micuțe accesorii îmi pot găsi libertatea de a-mi materializa universul creativ, de a mă exprima prin lucruri frumoase, armonioase și practice. Îmi place să creez și să parcurg toate etapele până la realizarea produsului finit. În procesul de creație îmbin abilitățile tehnice dobândite de-a lungul timpului cu viziunea mea estetică asupra accesoriilor de acest tip. Am învățat singură acest meșteșug, lucru ce îmi permite să experimentez continuu, să aleg materiale neconvenționale și să le îmbin într-un design unicat. Obiectele create de ea au exact acel aer ştrengăresc care îi e tipic şi creatoarei iar asta s-a imprimat perfect în mesajul brand-ului Muzzum: Este legat de creația ca joc; un joc ce pornește de la trei elemente esențiale: material, textură, culoare. Jonglând cu aceste elemente îndrăznesc, prin creațiile mele, să îndemn lumea spre a purta accesorii cu personalitate.

Acum la Muzzum se pregăteşte un site, dar până una alta, dacă vă atrag creaţiile Ioanei, le puteţi comanda aici: facebook.com/muzzumcrafts și instagram.com/muzzumcrafts.

 

Hassium by Anca B.